DataPop is a tech start-up which needed to relocate its office in anticipation of company growth.  Located in Culver City in an existing EOM building, our scope included design, project management, and marketing.  Driving forces which shaped design concept and choices included a fun and collaborative company culture which wanted an environment which would nurture creativity and encourage collaboration.

info

One of the challenges presented by the existing space was the complete separation of the north and south wings.  We met this challenge by creating a centralized entrance lounge which opens up the circulation and acts as an intimate transitional space between the northern office wing and the southern conference and event space wing.

×

One of the challenges presented by the existing space was the complete separation of the north and south wings.  We met this challenge by creating a centralized entrance lounge which opens up the circulation and acts as an intimate transitional space between the northern office wing and the southern conference and event space wing.

×
info

This is a multi-purpose space which serves as the dining, ping pong, and darts area during office hours but can be easily converted into an event space with full presentational capabilities for large gatherings and events.  On a side note, the original desks, made by the co-founders out of doors and four by fours, are here reinforced and refinished to now be used as the communal dining tables as a symbolic reminder of the company's beginnings.

×

This is a multi-purpose space which serves as the dining, ping pong, and darts area during office hours but can be easily converted into an event space with full presentational capabilities for large gatherings and events.  On a side note, the original desks, made by the co-founders out of doors and four by fours, are here reinforced and refinished to now be used as the communal dining tables as a symbolic reminder of the company's beginnings.

×
info

As a design response to both meet a desire for a dynamic atmosphere as well as to stay within a start-up budget, AstroTurf serves as both a fun and cost-effective floor and wall finish and its unexpected use matches the company culture while highlighting collaborative lounge areas.

×

As a design response to both meet a desire for a dynamic atmosphere as well as to stay within a start-up budget, AstroTurf serves as both a fun and cost-effective floor and wall finish and its unexpected use matches the company culture while highlighting collaborative lounge areas.

×
info

Maintaining architectural integrity, the northern-facing sawtooth roof, beams, and columns are left exposed.  The sand-blasted wood gives the space visual warmth, making it more inviting and welcoming.

×

Maintaining architectural integrity, the northern-facing sawtooth roof, beams, and columns are left exposed.  The sand-blasted wood gives the space visual warmth, making it more inviting and welcoming.

×
info

The glazing allows natural daylight while also providing a perfect frame for the metro line.  This enhances the open and spacious feeling of the collaborative team area while also acting as a reminder of the activity of the world outside.

×

The glazing allows natural daylight while also providing a perfect frame for the metro line.  This enhances the open and spacious feeling of the collaborative team area while also acting as a reminder of the activity of the world outside.

×
info

The company's logo colors, green and blue, are used in surface finishes of varying textures and locations as a creative yet subtle way to infuse the space with the company branding.  Existing EOM-designed desk cubicles which came with the space were also modified and reused as a measure of sustainability.

×

The company's logo colors, green and blue, are used in surface finishes of varying textures and locations as a creative yet subtle way to infuse the space with the company branding.  Existing EOM-designed desk cubicles which came with the space were also modified and reused as a measure of sustainability.

×
info

While the conference rooms are a more austere environment, they still look out into the main hall or "putting strip."

×

While the conference rooms are a more austere environment, they still look out into the main hall or "putting strip."

×
info

One of the unique features of this office space is the library where the co-founders keep some of their favorite inspirational books.  Surrounded by Apple's "Think Different" portrait series, it is a place of of refuge where employees can take a quiet break and recharge their batteries.

×

One of the unique features of this office space is the library where the co-founders keep some of their favorite inspirational books.  Surrounded by Apple's "Think Different" portrait series, it is a place of of refuge where employees can take a quiet break and recharge their batteries.

×
Using Format